Ads Top

Groen licht voor nieuw bedrijf DNV KEMA Energy & Sustainability

DNV en KEMA hebben de vereiste goedkeuring van de autoriteiten gekregen om een wereldwijd toonaangevend advies- en test- & certificatiebedrijf voor de mondiale energiesector te vormen: DNV KEMA Energy & Sustainability (DNV KEMA). Het nieuwe energiekennisbedrijf begint zijn activiteiten vandaag, 29 februari 2012, en wordt geleid door Thijs Aarten, voorzitter van de Raad van Bestuur.

DNV KEMA telt ruim 2300 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd en streeft ernaar de mondiale transitie naar een veilige, betrouwbare, efficiënte en schone energietoekomst te bevorderen. Het hoofdkantoor van het bedrijf, dat onderdeel is van de DNV Group, is gevestigd in Arnhem.
Actief in de energiewaardeketen

De diensten van DNV KEMA zijn gericht op de energiewaardeketen - van energiebron tot eindgebruiker - met inbegrip van hernieuwbare energie, CO2-reductie en energiebesparing, opwekking, transmissie & distributie van elektriciteit, en energiegerelateerde testen, inspecties en certificatie. Het bedrijf bestaat uit alle ruim 1800 medewerkers van het voormalige KEMA en ruim 500 medewerkers van DNV's voormalige activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid. De thuismarkten van DNV KEMA bevinden zich in Europa, Noord-Amerika en China. Het bedrijf zal speciale aandacht besteden aan groeiregio's zoals Azië en Oceanië, Latijns Amerika en het Midden-Oosten, waar veel behoefte bestaat aan energie-expertise.

Belangrijke mondiale ontwikkelingen zullen de komende jaren een grote invloed hebben op de activiteiten in de energiesector: de groei van de wereldbevolking en welvaart zal leiden tot een stijging van de vraag naar elektriciteit; klimaatverandering en zorgen om het milieu; eindige fossiele brandstofvoorraden die niet aan de toekomstige vraag naar energie kunnen voldoen; en verouderende energiecentrales en -netwerken, alsmede vergrijzing van het energiepersoneel. Wereldwijd zullen systeembrede aanpassingen noodzakelijk zijn - inclusief de integratie van meer hernieuwbare energie in de netwerken - om toekomstige generaties te kunnen blijven voorzien van veilige, betrouwbare en duurzame energie. Tegelijkertijd zal gas in toenemende mate een belangrijke rol spelen, omdat gas flexibiliteit creëert bij het accommoderen van duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.