Ads Top

Asito ontvangt 'superkeurmerk' voor groene bedrijven

Asito heeft hét predicaat ontvangen voor 'groene' bedrijven: 'Klimaatneutraal gegarandeerd'. Asito krijgt dit certificaat nadat objectief is vastgesteld dat de CO2-uitstoot van de schoonmaakdienstverlening van Asito is teruggebracht en dat het deel dat nog niet gereduceerd kan worden, 100% is gecompenseerd. Daarnaast zet Asito zich actief in om dat zo te houden. Asito is een van de eerste organisaties in Nederland die het keurmerk mag voeren.
Om 'Klimaatneutraal gegarandeerd' te mogen voeren, is allereerst de CO2-uitstoot in kaart gebracht. Vervolgens zijn concrete inspanningen geleverd om de uitstoot te beperken. Asito heeft onder meer de volgende maatregelen genomen: De keuze voor leaseauto's wordt beperkt door een CO2 plafond dat elk jaar naar beneden wordt bijgesteld. Meer dan 150 Asito medewerkers hebben een cursus gevolgd om de CO2 uitstoot van hun auto te minimaliseren. Zij worden hierop gemonitord. En voor alle kantoren is een lichtplan gemaakt en uitgevoerd om het energieverbruik te minimaliseren.
Climate Neutral Group heeft de CO2-uitstoot van Asito objectief getoetst. Vervolgens vond een controle plaats op de plannen en genomen maatregelen van Asito. Climate Neutral Group adviseerde en begeleidde Asito vervolgens om de CO2-voetafdruk tot nul te reduceren. Het resultaat is de toekenning van het keurmerk 'Klimaatneutraal gegarandeerd'. Om het predicaat te kunnen behouden vindt er jaarlijks monitoring plaats op de genomen duurzame maatregelen en activiteiten van Asito. Dat is ook een goede zaak want er zijn altijd meer maatregelen te nemen, al dan niet ingegeven door nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op gebied van CO2-reductie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.