Ads Top

Megaproject voor NEM

NEM heeft van Arabian Bemco Contracting Co, Ltd. in Jeddah, Saoedi-Arabië de opdracht ontvangen om veertig niet-gestookte tweedruks Heat Recovery Steam Generators (HRSG's) te leveren voor de PP10 combined cycle-energiecentrale. Deze stoomgeneratoren met geïntegreerde ontgasser zijn van het type verticaal gaspad met natuurlijke circulatie. Het project, met een waarde van enkele honderden miljoenen dollars, is één van de grootste in de geschiedenis. Met de levering van de HRSG's voor het PP10-project weet NEM zich een positie te verwerven op één van de meest veelbelovende HRSG-markten ter wereld. Wanneer deze centrale volledig operationeel is, zal het de grootste combined cycle-centrale ter wereld zijn.
De bestaande PP10-faciliteit, een open cycle-centrale, ligt aan de rand van de stad Riyad in de centrale provincie van het koninkrijk Saoedi-Arabië en wordt omgebouwd naar een combined cycle-centrale. De nieuwe energiecentrale zal bestaan uit tien blokken, in een 4-op-1 configuratie. Het vermogen van de gasturbines, die voornamelijk zullen werken op Arabische ruwe olie, is vastgesteld op 55,91 MW per unit. De totale capaciteit van de energiecentrale zal stijgen van circa 2.200 MW tot circa 3.500 MW.
Arabian Bemco Contracting Co. Ltd. is, als EPC contractor, een leider in de energiesector met meer dan 22.000 MW gebouwde capaciteit. De PP10-energiecentrale is eigendom van de Saudi Electricity Company (SEC). De bouw van de simple cycle-gasturbinecentrale is onlangs voltooid en bestaat uit veertig GE Frame 7EA-gasturbines. Uiteindelijk zal hij circa twintig procent van de benodigde energie leveren voor Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië die meer dan 5,2 miljoen inwoners telt.
De toekenning van deze opdracht is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen van NEM in Hengelo en Leiden (Nederland) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). De Saoedische markt voor energieopwekking is één van de meest veelbelovende ter wereld, met een verwachte stijging van de energievraag van 5,5 tot zeven procent voor de komende jaren en de geplande nieuwbouw van meer dan 3.000 MW per jaar.
Naar verwachting zullen combined cycle en additionele projecten een dominante rol spelen in de toekomst. Met de verwerving van het PP10-project heeft NEM zijn leidende positie op deze nichemarkt duidelijk bevestigd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.