Ads Top

Eneco sluit innovatief gasleveringscontract met GasTerra

Eneco en GasTerra hebben een overeenkomst gesloten voor levering van aardgas door GasTerra aan het Rotterdamse energiebedrijf. Met dit contract, waarbij de gaslevering afhankelijk is van de dagelijkse buitentemperatuur en windsnelheid in Nederland, weet Eneco haar gasportfolio en ook de bediening van haar gascentrales in relatie tot haar windparken verder te optimaliseren. GasTerra zal het gas leveren via de virtuele handelsplaats TTF (Title Transfer Facility).
Het contract biedt Eneco de mogelijkheid om nadere invulling te geven aan haar gasstrategie, waarbij zekerstelling van voldoende gas uit diverse bronnen voor klanten en centrales en de overgang naar een duurzame energievoorziening belangrijke speerpunten zijn.
Gas speelt in de overgang naar een duurzame energievoorziening een belangrijke rol. Eneco heeft onlangs de gascentrale EnecoGen op de Maasvlakte in gebruik genomen en heeft als grootste speler op het gebied van windenergie in Nederland de beschikking over meerdere windparken - waaronder het "Prinses Amaliawindpark" in de Noordzee.
Eneco kan mede dankzij dit gascontract de elektriciteitsproductie tussen haar windparken en gascentrales op elkaar afstemmen. Daarnaast weet Eneco met gasleveringen gekoppeld aan weersinvloeden een betere match te vinden met de vaak weersafhankelijke vraag naar gas van haar klanten.
Kees-Jan Rameau, lid van de Raad van Bestuur van Eneco, is tevreden dat Eneco wederom een uniek gascontract met GasTerra is overeengekomen: 'De levering door GasTerra met Nederlands gas, gerelateerd aan zowel temperatuur als windaanbod, is voor ons een belangrijk onderdeel van de gasportfolio. Het geeft ons de zekerheid dat we onze duurzame strategie krachtig kunnen doorzetten, waarbij gascentrales als back-up voor windenergie gebruikt worden.'
Voor GasTerra past deze overeenkomst in het streven het productaanbod op de geliberaliseerde aardgasmarkt verder te variëren. De afgelopen jaren is de TTF mede dankzij GasTerra gegroeid en heeft het zijn waardevolle functie kunnen versterken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.