Ads Top

TU Delft kiest ENER-G Nedalo

ENER-G Nedalo levert in 2012 de nieuwe wkk-installaties voor de TU Delft. Mevrouw ir. J.G. Stokkers, directeur facilitair management en vastgoed, en ir. Jurgen Bergman, algemeen directeur ENER-G Nedalo, tekenden op 8 november de overeenkomst. De omvang van het contract bedraagt circa 2 miljoen euro initiële investering en eenzelfde bedrag voor het tienjarige onderhoud.

De gebouwen van TU Delft zijn geconcentreerd op de TU-campus. Ze worden verwarmd vanuit een centrale stookruimte in het karakteristieke Gebouw 43. Dit is ook de locatie waar de nieuwe warmtekrachtinstallatie komt te staan. De technische specificaties waren gebaseerd op 4 MW energievraag, met de wens om dit met twee installaties te realiseren.

ENER-G Nedalo won de internationale aanbesteding door een combinatie van technische keuzes en prijsstelling. Zo is gekozen voor twee 2 MW-wkk's van marktleider MTU, waarbij de opgewekte elektra via 10kV op middenspanningsniveau aan het net wordt teruggeleverd. Verder vinden enkele modificaties plaats om de installaties te laten aansluiten op de iets hogere temperatuur van de blokverwarming. Om de installatie bovendien aan de gewenste CO2-emissiewaarden te laten voldoen, wordt er ook een DeNox-systeem geplaatst die de uitlaatgassen nabehandelt. De wkk wordt najaar 2012 opgeleverd. Installatie en service voert ENER-G Nedalo in eigen huis uit.

ENER-G Nedalo is de oudste leverancier van warmtekrachtinstallaties in Nederland en beschikt over de grootste vloot van Europa. Warmtekracht, kortweg wkk, is door slim gebruik van energie dubbele winst: lagere kosten en een aanzienlijke CO2-reductie. De bedrijfsvoering wordt dus duurzamer en draagt actief bij aan actuele milieudoelstellingen. Dat is een sterk verhaal voor het imago, maar ook voor bijvoorbeeld het aanvragen van interessante overheidssubsidies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.