Ads Top

Kantoor van de toekomst is energieneutraal

De kantorensector wordt de komende jaren flink door elkaar geschud. Energiebesparing is niet langer een modetrend, het wordt de nieuwe standaard. Het kantoor van de toekomst is energieneutraal. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor gerenoveerde bestaande gebouwen. De Nederlandse Overheid wil bouwbedrijven en andere betrokkenen stimuleren duurzaam te denken en te doen. Daarom stelt zij een subsidieregeling beschikbaar voor innovatieve verbouw- of renovatieplannen.
Het doel van het programma ‘Energiesprong’ is om een grootschalige toepassing van duurzame energie en een forse reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen te realiseren. Het totale subsidiebudget voor duurzame renovatieprojecten is € 1.500.000,00. Per aangewezen project wordt maximaal € 15.000,00 vergoed. De uiteindelijke vaststelling van de hoogte van het subsidiebedrag per project wordt bepaald aan de hand van de werkelijk geleverde energieprestaties.
Programmaregisseur Ivo Opstelten van ‘Energiesprong’ zegt over dit initiatief: “in de utiliteitsbouw zal het de komende jaren vooral draaien om renovatie. Duurzame energie is het aspect waar klanten in toenemende mate om vragen. Innovatie en samenwerking tussen bouwpartners is hierbij cruciaal.
De partijen die nu van de financiële ondersteuning van dit project gebruikmaken, vormen straks het netwerk rond ‘Energiesprong’. Kennis en ervaring zijn ruimschoots aanwezig, maar deze moet wel worden gedeeld.”
Met de All-In-One Façade heeft De Groot & Visser een uniek product in handen. Hiermee gaat de doorgewinterde gevelspecialist uit Gorinchem beslist hoge ogen gooien. De  All-In-One Façade is een gevelsysteem dat uitblinkt in duurzaamheid. Het is recentelijk ontwikkeld voor een toonaangevend bedrijf in Hoofddorp, dat op zoek was naar een ‘groen’ bedrijfspand. De uitdaging was om in korte tijd te bouwen aan de meest duurzame kantooromgeving van Nederland. “Onze ruime ervaring met dit soort renovatieprojecten en onze creativiteit kwamen hierbij goed van pas,“ aldus Anco Bakker.
De Groot & Visser realiseerde bij de bouw een snelheid van maar liefst 100 m2 per dag. Deze hoge bouwsnelheid was te danken aan de relatief eenvoudige gevelbevestiging en een geoptimaliseerd LEAN-bouwproces. Zo zijn de vliesgevelprofielen in de geconditioneerde productiehallen tot elementen vervaardigd, waardoor de montagetijd op de bouwplaats maximaal geminimaliseerd werd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.