Ads Top

300 melkveehouders kopen collectief Groene Stroom bij Essent

Meer dan 300 melkveehouders (aangesloten bij FrieslandCampina) hebben via het online platform EnergieContactPunt collectief groene stroom ingekocht bij Essent en besparen daarmee tot 15 procent op hun jaarlijkse energie-inkoop. Het EnergieContactPunt werd vorig jaar door FrieslandCampina en Essent opgericht om melkveehouders te informeren over duurzame energieoplossingen voor op en rond de boerderij.
De melkveehouders die zijn aangesloten bij het inkoopcollectief kopen gezamenlijk ruim 15 miljoen kWh groene stroom in voor 2013. Dat is gelijk aan het verbruik van ongeveer 4.000 huishoudens. 'Het is de eerste keer dat melkveehouders via het online platform collectief groene stroom in kunnen kopen. 'Verrassend veel melkveehouders hebben zich aangemeld', zegt Jeroen de Laat, productmanager B2B bij Essent. 'We willen dit collectief jaarlijks laten groeien, zodat nog meer melkveehouders kunnen profiteren van de collectieve inkoopvoordelen'
Het EnergieContactPunt maakt onderdeel uit van een meerjarige samenwerking tussen FrieslandCampina en Essent die gericht is om samen met melkveehouders te komen tot een duurzame energievoorziening en het terugdringen van uitstoot van broeikasgassen in de zuivelketen.
Via het EnergieContactPunt informeren Essent en FrieslandCampina melkveehouders over mogelijkheden om duurzame energie projecten te starten. Komt het concreet tot een duurzaam project, dan kunnen de melkveehouders de energie via Essent leveren aan het net. Voor deze levering krijgen de veehouders de energieprijs (per kWh of m3), vermeerderd met een prijs voor de groencertificaten. Essent levert deze groencertificaten aan FrieslandCampina, waardoor de duurzame energie binnen de zuivelketen blijft. Dit draagt bij aan de doelstelling van FrieslandCampina om stapsgewijs te groeien naar een duurzame zuivelketen in 2020.
Inmiddels hebben al ruim 300 melkveehouders belangstelling getoond voor de productie en levering van energie uit zon, wind of biomassa (mestvergisting).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.