Ads Top

Hogere subsidie bij aanschaf schone auto Haaglanden

Het Stadsgewest Haaglanden verhoogt de subsidie voor aanschaf van een aardgasauto die op Groengas rijdt tot minimaal € 3.000,-. De regeling geldt voor alle inwoners van de regio Haaglanden. Ook bedrijven en organisaties kunnen van de regeling profiteren.
Verkeer en vervoer zijn belangrijke oorzaken van de slechte luchtkwaliteit in Haaglanden. Stadsgewest Haaglanden - een samenwerkingsverband van de negen Haaglandengemeenten - werkt aan schonere lucht in onze regio. Eén van de maatregelen is het stimuleren van het rijden op schone brandstoffen met de subsidieregeling Haaglanden rijdt schoon.
Groengas is het duurzame alternatief voor aardgas. Het wordt in Nederland geproduceerd uit gft-afval, mest en rioolslib (biomassa) en heeft dezelfde eigenschappen als aardgas. Elke aardgasauto kan ook op Groengas rijden. In Haaglanden rijden nu zo’n zeshonderd voertuigen op Groengas waaronder het wagenpark van bedrijven en gemeenten, maar ook bussen van HTM.
Particulieren, bedrijven en overheden kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. De subsidie voor personenwagens is nu verhoogd naar € 3.000,- (voorheen € 1.000.-). De regeling geldt ook voor leaseauto’s. De subsidie voor zwaardere bedrijfswagens bedraagt € 8.000,- tot
€ 10.000,- (vanaf 3.500 kg). Bedrijven en overheden kunnen ook gratis een wagenparkscan aanvragen om het financiële voordeel van milieuvriendelijk rijden te berekenen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.