Ads Top

Universiteit Twente lanceert Green Energy Initiative

De onderzoeksinstituten CTIT, IGS en MESA+ van de Universiteit Twente gaan onderzoek op het gebied van duurzame energie bundelen. Binnen het samenwerkingsverband, dat het Green Energy Initiative is gedoopt, werkt een groot aantal leerstoelen samen op de thema’s ‘Energy from Biomass’, ‘ICT & Smart Grids’ en ‘Advanced Materials’.

Aan de Universiteit Twente vindt veel onderzoek plaats op het gebied van duurzame energie. Denk hierbij onder meer aan onderzoek naar nieuwe materialen voor bijvoorbeeld zonnecellen, hoe je biomassa in kunt zetten voor de energievoorziening en hoe je met behulp van ICT slimme energienetwerken kunt creëren.

Doordat de onderzoeksinstituten CTIT, IGS en MESA+ hun krachten bundelen binnen het Green Energy Initiative vormen ze niet alleen een beter aanspreekpunt voor externe partijen, maar vindt er ook betere afstemming van het onderzoek plaats. Bovendien versterken de verschillende wetenschappelijke disciplines elkaar volgens de high tech, human touch-gedachte van de Universiteit Twente. De koppeling tussen technologische innovatie en gedrags-, organisatie- en maatschappijwetenschappelijk onderzoek bevordert de succesvolle implementatie van vernieuwingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.