Ads Top

Partnership TenneT en Mitsubishi bij Duitse offshore windparkaansluitingen

Mitsubishi participeert voor 49 procent in BorWin1 en 2Unieke deal in DuitslandInvestering van in totaal EUR 240 miljoenTenneT houdt meerderheidsbelang in de verbindingen TenneT heeft een partnership gesloten met Mitsubishi Corporation ten aanzien van de verkoop van een belang van 49% in twee Duitse offshore windparkaansluitingen: BorWin1 en BorWin2. De in totaal toegezegde investering van Mitsubishi bedraagt EUR 240 miljoen. Deze samenwerkingsovereenkomst vormt een unieke mijlpaal in Duitsland, en stelt investeerders in infrastructuur in staat te participeren in aparte clusters van gereguleerde assets.
De twee windparkaansluitingen hebben een totale capaciteit van 1.200 MW en gaan een aantal offshore windparken in het Duitse deel van de Noordzee aansluiten op het hoogspanningsnet op het vasteland. De bijdrage van Mitsubishi vormt 20 procent van de verwachte gecombineerde investeringskosten van ca. 1,2 miljard euro voor de beide projecten. TenneT behoudt een meerderheidsaandeel en exploiteert de verbindingen. 
Het reguleringskader dat hieraan ten grondslag ligt is door TenneT ontwikkeld in samenwerking met de Duitse toezichthouder, de Bundesnetzagentur. Voor de transactie wordt momenteel nog wet- en regelgeving aangepast, waaraan naar verwachting voor de zomer is voldaan. Het partnership vindt plaats met instemming van de Nederlandse Staat, de aandeelhouder van TenneT.
TenneT is geadviseerd door Deutsche Bank, RBS en Freshfields. KPMG en Hogan Lovells waren de voornaamste adviseurs van Mitsubishi.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.