Ads Top

TenneT, Swissgrid en Terna ontwikkelen Europees blockchainplatform


Met TenneT (Duitsland en Nederland), Swissgrid (Zwitserland) en Terna (Italiƫ) ontwikkelen vier van de grootste Europese transportnetbeheerders gezamenlijk een grensoverschrijdend blockchainplatform genaamd Equigy. Hierdoor kunnen miljoenen Europese huishoudens en eigenaren van bijvoorbeeld elektrische voertuigen op grote schaal actief de flexibele capaciteit van hun auto's en huisbatterijen op de energiemarkten aanbieden voor de stabilisatie van het elektriciteitssysteem en zo financieel voordeel behalen aan de energietransitie.

Aangezien het  elektriciteitssysteem in toenemende mate voor een groot deel op duurzame en fluctuerende elektriciteitsopwekking leunt, is er behoefte aan nieuwe bronnen van flexibiliteit om het net in evenwicht te houden.

'Nu de conventionele centrales gaan sluiten zijn wij ons aan het voorbereiden op een toekomst waarin wij grotendeels afhankelijk zijn van consumenten met hun elektrische auto's, thuisbatterijen en warmtepompen om het net betrouwbaar, duurzaam en kosteneffectief te stabiliseren. Om al deze apparaten samen te laten werken aan het balanceren van het net biedt het Equigy-platform een belangrijke technische basis. Met dit platform kunnen gegevens worden uitgewisseld tussen de apparaten, marktpartijen en de netbeheerders. Dit betekent dat iedereen straks kan helpen om de energietransitie te realiseren en er ook nog financieel van kan profiteren', aldus TenneT CEO Manon van Beek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.