Ads Top

Investering voor doorontwikkeling oplaadtegel e-bikes

Sinds twee jaar is de e-bike de meest verkochte fiets van Nederland, maar een duurzame en gebruiksvriendelijke laadinfrastructuur ontbreekt nog.

Het Delftse bedrijf Tiler ontwikkelde een innovatieve oplaadtegel waarmee e-bikes en andere lichte elektronische voertuigen zoals e-cargobikes en e-steps draadloos worden opgeladen. Voor de opschaling en doorontwikkeling van de oplaadtegel ontvangt Tiler van investeringsfonds UNIIQ een investering van 250.000 euro.

De oplaadtegel werkt via inductie en ligt net als een stoeptegel in de grond. Het opladen begint automatisch wanneer een fiets met compatibele standaard op de tegel wordt geplaatst.
Een bijbehorend softwareplatform voor fleet management maakt het in de toekomst mogelijk om beschikbaarheid en oplaadstatus te bekijken, te reserveren en te betalen. Ook faciliteert het platform de koppeling met klantsystemen, het gebruik van een Tiler-app en GPS cloudlock voor extra beveiliging. Met de oplaadtegel wil Tiler draadloos opladen en groene mobiliteit verder stimuleren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.