Ads Top

'Houd commerciële warmteactiviteiten buiten het netwerkbedrijf'

Energie-Nederland onderschrijft de analyse van toezichthouder ACM dat een uitbreiding van commerciële warmte-activiteiten van het netwerkbedrijf alleen kan door deze activiteiten buiten het netwerkbedrijf te plaatsen.

ACM stelt dat dit risico’s wegneemt die zich wel voordoen wanneer de activiteiten van een netwerkbedrijf worden uitgebreid met productie, handel en levering van warmte.

De oplossing die de ACM aandraagt is volgens de branche werkbaar, relatief eenvoudig te organiseren en gewoon mogelijk binnen bestaande wetgeving.

ACM concludeert dat het bij de concurrentie om de warmtemarkt van belang is dat alle publieke en private partijen zowel juridisch als feitelijk gelijke mogelijkheden hebben om door een gemeente te worden aangewezen. Ook stelt zij dat netbeheerders niet verantwoordelijk kunnen zijn voor integrale warmtevoorzieningen, omdat dit de onafhankelijke positie van de netbeheerder aantast en in strijd is met het Europese recht. Energie-Nederland onderschrijft deze conclusies en vindt dat in het belang van een betaalbare transitie moet worden vastgehouden aan het gelijke speelveld in de energiemarkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.