Ads Top

Eneco als partner in de offshore groene waterstofpilot PosHYdon

Eneco treed als partner toe in de offshore waterstofpilot PosHYdon. Het energiebedrijf levert de windprofieldata van haar offshore windpark Luchterduinen.

PosHYdon integreert drie energiesystemen op de Noordzee: offshore wind, offshore gas en offshore waterstof op het Q13a-platform van Neptune Energy. Dit productieplatform is het eerste volledige geëlektrificeerde platform op de Nederlandse Noordzee en ligt circa 13 kilometer voor de kust van Scheveningen.

Er zal voor deze pilot geen directe verbinding komen tussen de windturbines en het platform. Het Q13a- platform verkrijgt de stroom via de al bestaande elektriciteitskabel die van de kust over de zeebodem loopt. Deze kabel is bij de bouw van het platform in 2013 door de oude Calvé-fabrieksbuis getrokken, die nog onder de duinen van Scheveningen lag.

Voor de pilot wordt het windprofiel van Luchterduinen nagebootst, zodat het een realistisch resultaat laat zien van de elektrolyse. Voor deze elektrolyse wordt gebruikgemaakt van Noordzeewater. Dit wordt op het platform zelf gedemineraliseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.