Ads Top

Eneco gaat zonnepanelen zakelijke klant aansturen

Zakelijke klanten van Eneco krijgen voortaan standaard Eneco OpwekOptimaal in hun stroomcontract wanneer zij beschikken over zonnepanelen en ook terugleveren. Hiermee kan Eneco de inzet van de zonnepanelen aansturen en zorgen voor meer stabiliteit op het stroomnet. Tegelijkertijd behoudt de klant wel het financiële voordeel van de zonnepanelen.

Veel bedrijven dragen bij aan de energietransitie door zonnepanelen op de daken van hun gebouwen te plaatsen. Hiermee kunnen zij vaak voor een groot deel in de eigen energiebehoeften voorzien. Tegelijkertijd hebben die zonnepanelen mede door wisselende weersomstandigheden invloed op de balans tussen vraag en aanbod van ons elektriciteitsnet. Door Eneco OpwekOptimaal standaard onderdeel te maken van het contract met zakelijke klanten die meer dan 100 zonnepanelen hebben, kan Eneco de stroomopbrengst aansturen. Klanten krijgen hiervoor kosteloos een stuurbox geïnstalleerd die de zonnepanelen op afstand tijdelijk kan dimmen of zelfs uitzetten.

Dit is goed voor de balans op het elektriciteitsnet en voor de klant. Zakelijke klanten behouden vanzelfsprekend wel de financiële voordelen van de zonnepanelen. Zij worden volledig gecompenseerd voor de stroom die zij niet zelf konden opwekken. Daarnaast ontvangt de klant een extra teruglevergoeding van maximaal 0,01 euro per kWh voor alle teruggeleverde stroom. Zo optimaliseert de klant de financiële voordelen van de zonnepanelen, terwijl Eneco een betere netstabiliteit kan creëren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.