Ads Top

HVC opent haar grootste zonnepark tot nu toe

74.000 zonnepanelen, met een vermogen van 46 MWp, leveren vanaf nu jaarlijks zo’n 43 miljoen kilowattuur zonnestroom op. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van 17.000 huishoudens. Met deze duurzame energie wordt ruim 18.000 ton CO2 uitstoot vermeden. HVC realiseert hiermee haar grootste zonnepark tot nu toe en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een energieneutrale gemeente Noordoostpolder.
 
Initiatiefnemers Stichting Energieneutraal Noordelijk Flevoland (SENF) en energie- en grondstoffenbedrijf HVC vierden deze mijlpijl met alle belangrijke samenwerkingspartners. Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), de Duits-Nederlandse Windtunnels (DNW), NWB Bank, de aannemers, gemeente Noordoostpolder en uiteraard de omwonenden van zonnepark Sunspace.

Uniek is dat het nieuwe zonnepark gebruik maakt van de bestaande netaansluiting van de DNW, op het terrein van NLR. De netaansluiting wordt gedeeld met meerdere gebruikers en zo wordt slim gebruik gemaakt van bestaande netinfrastructuur. Een nieuwe aansluiting is niet nodig, waardoor er minder beslag wordt gelegd op de op de beperkte capaciteit bij de netbeheerders.
 
Naast het opwekken van duurzame energie, streeft HVC ernaar om als publiek bedrijf met haar projecten ook een positieve bijdrage te leveren voor de natuur, de omgeving en de inwoners.

Het zonnepark met ongeveer 250.000 m2 aan zonnepanelen, ligt op het terrein van NLR.

In het ontwerp van het zonnepark is zorgvuldig rekening gehouden met de inpassing in het landschap, de natuur en de omwonenden. Hierdoor worden de zonnepanelen zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken. En de brede oevers en groenstroken leveren extra leefomgeving op voor kleine dieren, vogels en insecten.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.