Ads Top

5 ton subsidie voor ondernemers om netcongestie aan te pakken

De provincie Noord-Holland opent opnieuw de subsidieregeling Slimme Oplossingen bij Netcongestie (UVR SON).

Van 1 juli tot 1 oktober 2024 kunnen bedrijven en organisaties subsidie aanvragen om inzicht te krijgen in hun elektriciteitsverbruik. Dit helpt hen om energie te besparen en hun verbruik slimmer te spreiden.  

Netcongestie betekent dat het elektriciteitsnet vol is, waardoor bedrijven en projecten soms geen aansluiting of extra vermogen kunnen krijgen. Met deze subsidie schaffen bedrijven en organisaties slimme meet- en sturingssoftware aan waarmee zij inzicht krijgen in hun eigen elektriciteitsprofiel. Die meetgegevens gebruiken ze om hun elektriciteitsgebruik te verminderen of beter te spreiden over de dag. Hierdoor ontstaat meer ruimte op het net voor andere gebruikers.

De SON 2024 is de derde openstelling van deze subsidieregeling. De eerste  openstellingen waren gericht op haalbaarheidsstudies voor - en realisatie van - slimme netoplossingen. De focus van SON 2024 ligt op het verkrijgen van inzicht in energieverbruik om zo energiebesparing en slimme netoplossingen te stimuleren. Hier is voor gekozen omdat veel bedrijven geen duidelijk beeld hebben van hun energieverbruik, terwijl dit inzicht essentieel is voor energiebesparing. Daarnaast wil de provincie ook de bedrijven die geen directe hinder van netcongestie ondervinden, aanmoedigen om energie te besparen. Daardoor ontstaat er meer ruimte op het net voor partijen die momenteel een vermogenstekort hebben. De verwachting is dat de belangstelling voor SON 2024 groot zal zijn.

De subsidieregeling is bedoeld voor alle bedrijven en organisaties zoals bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen, laadpleinen en supermarkten. Voor meer informatie of het indienen van een aanvraag kun je terecht bij het subsidieloket van de provincie Noord-Holland. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.