Ads Top

Alliander geeft 500 miljoen euro green hybrid obligatie uit

Alliander heeft op 27 juni de uitgifte van een nieuwe green Hybrid obligatie succesvol afgerond. De lening van 500 miljoen euro heeft een eeuwigdurende looptijd met de mogelijkheid de lening na 8 jaar af te lossen (perpetual non call 8 jaar), een couponrente van 4,50 procent en een uitgifteprijs van 99,18 procent (effectieve rente van 4,625%). De uitgifte was bijna zes keer overtekend.

Hybride obligaties zijn (zwaar) achtergestelde obligaties die bepaalde kenmerken delen met aandelen. De rendementen van hybride obligaties zijn aanzienlijk hoger dan die van de senior obligaties.

De obligaties zijn geplaatst bij een brede groep van met name internationale professionele investeerders.

Sinds 2019 zijn alle obligatieleningen van Alliander groen. De opbrengst van deze hybride zal worden gebruikt in overeenstemming met het geactualiseerde Green Finance Framework van mei 2024.

Het framework is volgens het onafhankelijke rating agency ISS-ESG volledig in lijn met de ICMA Green Bond Principles, de LMA Green Loan Principles en de EU Taxonomy Climate Delegated Act, en draagt bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.