Ads Top

PowerField lanceert PowerField Energy met ingebruikname batterijproject van 52 MWh

PowerField, een toonaangevende Nederlandse ontwikkelaar en eigenaar van zonneparken en energieopslagsystemen, kondigt de ingebruikname van het energieopslagsysteem van 52 MWh in Wanneperveen aan. Met deze stap lanceert PowerField haar nieuwe bedrijfsonderdeel, PowerField Energy, dat de levering en verkoop van zonne-energie aan het elektriciteitsnet in eigen beheer neemt. Dit markeert een belangrijke fase in de vorming van PowerField's ‘Virtual Power Plant,’ die de opwek, opslag en afname van Nederlandse zonne-energie samenbrengt.

PowerField heeft als doel om in 2028 meer dan 1 GWp aan operationele zonneparken en 2 GWh aan energieopslagsystemen operationeel te hebben in het Nederlandse elektriciteitsnet. Dochteronderneming PowerGo is een sterk opkomende speler in de Europese (snel)laadindustrie voor elektrische voertuigen (EV’s). De laadpunten worden voorzien van zonne-energie uit de zonneparken en opslagsystemen van PowerField. PowerGo heeft ruim 1500 laadpunten in bedrijf en meer dan 15.000 snellaadpunten in ontwikkeling.

PowerField Energy levert, verkoopt en verhandelt de energie vanuit PowerField's zonneparken en energieopslagsystemen en zorgt voor een stabiele energiestroom naar het elektriciteitsnetwerk.
 
Het project in Wanneperveen is een van de eerste projecten waarbij PowerField zonne-energie opslaat. Het zonnepark van 28 MWp en het opslagsysteem van 52 MWh maken samen de grootste ‘co-locatie’ van Nederland, waarbij opwek en opslag van duurzame energie gecombineerd wordt. Het energieopslagsysteem is eind juni 2024 in gebruik genomen. Ook in Emmen realiseert PowerField momenteel een batterijproject van 12 MWh dat energie uit het naastgelegen zonnepark opslaat.
 
Netbeheerder Enexis en PowerField hebben voor de projecten in Wanneperveen en Emmen een uniek tijdsgebonden contract afgesloten, waarbij PowerField flexibele toegang heeft tot het elektriciteitsnet wanneer transportcapaciteit beschikbaar is. Op momenten dat er onvoldoende netcapaciteit beschikbaar is, slaan de batterijen de opgewekte stroom op. De capaciteit die vrijkomt kan Enexis gebruiken voor andere duurzame energieprojecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.