Ads Top

Zeekabels TenneT voor aansluiting windpark (west Beta) op strand Velsen-Noord ingetrokken en begraven

Ook voor de tweede zeekabel van TenneT is nu zo’n 3,5 kilometer lengte voor de kust van Velsen-Noord in de zeebodem begraven. Na de succesvolle intrek onder de duinen door, is de elektriciteitskabel door de begraafmachine BSSIII op acht meter diep in het strand gelegd en ook in de zeebodem.

Net als bij de eerste kabel, koppelt aannemerscombinatie NBOS (Boskalis/ Orient Cable) het uiteinde van de tweede kabel nu op zee met een mofverbinding aan het resterende deel. Met twee  het installatieschip, het het begraafschip  en een begraafmachine begraaft de aannemer het vervolgens tot aan het ‘stopcontact’ dat TenneT op 53 kilometer uit de kust van Egmond aan Zee laat bouwen.

Beide kabels maken deel uit van de verbinding waarmee TenneT het offshore windpark Hollandse Kust (west Beta) in de komende jaren aansluit op het landelijke elektriciteitsnet, vertelt projectmanager zeekabels, Robert Koens. Onlangs is het onderstel voor het stopcontact succesvol op de zeebodem geplaatst en in het voorjaar van 2025 jaar wordt daar de kant-en-klare bovenbouw op geïnstalleerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.