Ads Top

Samenwerking tussen Ennatuurlijk en Info Support voor datagedreven warmtenetten

Ennatuurlijk en Info Support zetten een belangrijke stap richting een datagedreven toekomst met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Info Support ontwikkelt voor Ennatuurlijk een cloudgebaseerd systeem dat de meetketen voor warmtenetten moderniseert.

De nieuwe oplossing, genaamd Pulse, zorgt dat Ennatuurlijk meer inzicht krijgt in zijn warmtenetdata. Deze inzichten vormen de basis voor optimalisatie van het dienstenportfolio van Ennatuurlijk. De cloudoplossing wordt door Info Support gerealiseerd in Microsoft Azure en maakt onder andere gebruik van Azure Cosmos DB voor PostgreSQL. Dit zorgt ervoor dat grotere hoeveelheden meetdata efficiënt en effectief verwerkt kunnen worden. Het systeem valideert ook direct de meetdata en biedt opties om de data te corrigeren wanneer nodig.

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt tijdens de ontwikkeling van Pulse ingezet om de ontwikkelaars optimaal te ondersteunen, bijvoorbeeld door testen en documentatie te genereren. Op deze manier wordt het ontwikkelproces aanzienlijk versneld. Daarnaast wordt er een AI-pilot gedraaid om efficiënter verbruiksprofielen te maken en te voorspellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.