Ads Top

Tesla opent 50ste Supercharger locatie in Europa

Tesla markeerde de snelle uitbreiding van het Supercharger netwerk met de opening van de vijftigste Supercharging locatie in Europa vorige week. De onthulling van dit nieuwe station in Narbonne, Frankrijk, betekent een nieuwe stap tot een uitgebreid Supercharger netwerk in Tesla's belangrijkste Europese markten, waaronder de Benelux, de DACH regio, Scandinavië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het Europese Supercharger netwerk is heel snel uitgebreid vanaf het moment dat de eerste locatie vorig jaar augustus in Noorwegen in gebruik is genomen. Supercharger routes maken het nu mogelijk om gratis elektrisch te reizen tussen de belangrijkste steden en over de meest populaire snelwegen, van Scandinavië tot de Franse Rivièra. Routes die gedekt worden zijn onder meer Oslo-Stockholm-Kopenhagen, Hamburg-Genève, en Berlijn-Frankfurt. In Frankrijk loopt de "Route du Soleil" van Parijs naar de Côte d'Azur en er komen binnenkort nieuwe locaties in het noorden bij die het reizen tussen Amsterdam en de Côte d'Azur mogelijk maken. In het Verenigd Koninkrijk worden deze week ook nieuwe Supercharger stations geopend in Londen en Birmingham.

Tesla opende onlangs de 168ste Supercharger wereldwijd, waarmee dit zowel het grootste als ook het snelst groeiende snellaadnetwerk ter wereld is geworden. In juli leverde alleen het Europese Supercharger netwerk al meer dan 600 MWh aan energie aan Model S voertuigen. Die energie staat voor een gezamenlijk aantal gereden kilometers van 3,6 miljoen, wat gelijk staat aan viereneenhalf maal heen- en terugrijden naar de maan. In diezelfde maand, spaarden Superchargers in Europa meer dan 380.000 liter aan brandstof en een uitstoot van tot wel 1.100 ton aan kooldioxide uit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.