Ads Top

Nuna zonnewagens tentoongesteld

De Nuna zonnewagens die de afgelopen 14 jaar door studenten van de TU Delft zijn gebouwd, zijn deze zomer te zien in het in het Louwman museum in Den Haag. De expositie besteedt aandacht aan de geschiedenis van het Nuon Solar Team. In september schrijft het team een nieuw hoofdstuk van haar geschiedenis, als zij met Nuna7S deelnemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Nuna7, die vorig jaar de winst pakte in de World Solar Challenge  in Australië, is aangepast om te kunnen rijden in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse zonne-race start op 27 september 2014 in Pretoria eindigt na acht dagen racen in Kaapstad. Het Nuon Solar Team wil door mee te doen aan de Sasol Solar Challenge technisch voorop blijven lopen ten opzichte van de concurrentie. De teamleider van het zeskoppige team is Mark Hupkens, student van de TU Delft. Hij zal een nieuw samengesteld Nuon Solar Team door de Zuid-Afrikaanse bush leiden. Mark: “De aanloop naar de race is een stuk korter omdat wij geen hele nieuwe auto hoeven te bouwen. Wij maken gebruik van de laatste Nuna en passen die aan. Het vermogen van de motor is bijvoorbeeld vergroot om goed te kunnen rijden in het bergachtige terrein van Zuid-Afrika. Door mee te doen vergroten we ook de kans op winst bij World Solar Challenge 2015. Tijdens de race is er namelijk ruimte om technische onderdelen te testen en het team voor de nog te bouwen Nuna8, te trainen.”

Ook de onlangs overleden mentor van het team, Wubbo Ockels, zal er in Zuid-Afrika toch bij zijn. Symbolisch  heeft het team een quote van Ockels op de wagen gezet. ‘There’s only one earth. And there’s no spare!’ schittert op de zonnewagen. Het team wil op deze manier een ode brengen aan Wubbo die het team jarenlang heeft gesteund en daarmee zijn visie voortzetten.

De Sasol Solar Challenge start in Pretoria, gaat langs verschillende grote steden richting de kust en zal eindigen in Kaapstad. Het is de bedoeling dat Nuna7S in acht dagen zoveel mogelijk kilometers aflegt. Dit wordt mogelijk gemaakt door naast de kilometers van een dag etappe, extra loops te rijden met afstanden tussen de 50 en 100 km. Wanneer het team succesvol is, zal het de langste race zijn op alleen duurzame energie!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.