Ads Top

Wereldspeler Vinçotte wint internationale opdracht

Vinçotte haalde deze maand een contract binnen voor de integriteitscontrole van de Wheatstone LNG-installatie in West-Australië. Dit project omvat het opslaan en omzetten van natuurlijk gas naar LNG (Liquefied Natural Gas) om het vervolgens te transporteren naar de rest van de wereld. Vinçotte spreekt van een "enorme professionele uitdaging". Het Belgische bedrijf gaat alle lasverbindingen en staalconstructies ter plaatse in West-Australië controleren.

Vinçotte was in concurrentie met andere internationale bedrijven die allen reeds over een Australische vestiging beschikken. Het voorbereidende pad nam veel tijd in beslag. Uiteindelijk viel de keuze op het Belgische bedrijf. De internationale Business Developer van Vinçotte, Ben Verhagen, is bijzonder trots op de opdracht: "Met deze belangrijke opdracht heeft Vinçotte bewezen dat het internationaal de meest prestigieuze projecten met succes kan uitvoeren en een wereldspeler is geworden. Dat geeft ons weer de mogelijkheid om wereldwijd uit te breiden".

Wereldwijd specialist
Ben Verhagen is er zeker van dat de uitgebreide ervaring met het testen van LNG-installaties, die Vinçotte over de hele wereld heeft opgedaan, een belangrijk - zo niet doorslaggevend -keuzeargument is geweest: "Onze specialisten gelden wereldwijd als experten wat het testen van strategisch belangrijke installaties betreft. In Canada, Algerije, Polen, Nederland, Noorwegen en België voerde Vinçotte al vergelijkbare LNG-projecten uit. Het Australische LNG-project behoort tot de grootste dat we ooit onder handen hebben gekregen."

De werkzaamheden zullen nog in de loop van deze maand starten. In Australië zal Vinçotte een projectorganisatie van zo'n 25 mensen gaan opzetten. Zij zullen daar het komende anderhalf jaar aan het werk zijn. Ook vanuit België zal een team van naar verwachting een tiental mensen naar 'down under' reizen. Onder leiding van Business Unit manager Kamiel Vanderlinden zullen zij ervoor zorgen dat ook dit project weer een succes gaat worden: "Dit toont aan dat wij de kennis, kunde en kwaliteit hebben om omvangrijke projecten als dit aan te pakken. Dat heeft onze contractpartner ook zo naar ons uitgesproken en daar mogen we fier op zijn. Dat is prachtig voor alle medewerkers van ons bedrijf en voor beloftevolle ingenieurs en technici die een loopbaan bij Vinçotte ambiëren," aldus Kamiel Vanderlinden.

Over het Wheatstone-project
De opdrachtgever voor de LNG-installatie is Chevron. Vinçotte werkt in opdracht van de joint-venture EVT (Entrepose - VINCI - Thiess), die op haar beurt weer ingehuurd werd door hoofdaannemer Bechtel. In de motivatie van EVT waarom de keuze juist op Vinçotte viel, stelt een woordvoerder: "Vinçotte is de beste partner voor dit project vanwege zijn vele referenties, zijn vakmanschap en technische kwaliteit." Ben Verhagen licht toe: "Het controleren van de uiterst kritische bimetallische lasverbindingen in het 9% nikkelstaal bij de constructies van LNG-installaties is een complexe taak. Door de vele jaren wereldwijde ervaring in non-destructive testing (NDT) kan het team van Vinçotte dit perfect aan".

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.