Ads Top

Periodiek onderhoud aan Amercentrale

Onderdelen van de Amercentrale in Geertruidenberg worden gereviseerd. Het betreft een periodiek onderhoud aan onder andere stoompijpen in de ketel van eenheid Amer 8. Ook worden werkzaamheden verricht aan één van de zogenoemde poederkoolmolens, waarmee brandstof wordt verpulverd. 

‘Het betreft een korte stop die we jaarlijks uitvoeren om de centrale weer helemaal op orde te brengen. We voeren aanpassingen door die ons in de toekomst helpen om de centrale nog sneller op te starten, dan tot nu toe mogelijk was’, zegt Michel de Baar, die namens RWE Generation verantwoordelijk is voor het project. ‘Dagelijks zijn er ongeveer 100 medewerkers van zowel internationale als regionale bedrijven aanwezig die hun werk op een veilige manier verrichten’. Naast de stoompijpen en de poederkoolmolens worden ook kleine reparaties en inspecties uitgevoerd aan pompen en condensors. 

De grote karweien van deze korte stop startten begin juli en zijn, wanneer alles volgens planning verloopt, begin augustus afgerond. Gedurende het onderhoud is de installatie steeds beschikbaar geweest om op te starten als inzet gewenst was. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.