Ads Top

ACM vindt stroomprijzen te schimmig

Energiebedrijven zijn te onduidelijk over de stroomprijzen. Daardoor bemoeilijken ze de concurrentie en blijven consumenten onwetend bij dure energiebedrijven zitten. Dat zegt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) tegen Het Financieele Dagblad.

Wie wil weten wat hij bij een bedrijf kwijt is aan stroom komt daar amper achter. 'Het moet wezenlijk anders dan nu het geval is', aldus de organisatie. 'Consumenten moeten het aanbod van hun energieleverancier eenvoudig kunnen lezen en begrijpen. Dat is nu nog steeds niet het geval en dat is de ACM een doorn in het oog.'

Energiebedrijven schuiven onder meer met vastrechtkosten. Dit zijn vaste kosten per aansluiting die energiebedrijven zelf mogen vaststellen. Leveranciers kunnen stunten met lage stroomprijzen en tegelijk hoge vastrechtkosten hanteren. Hierdoor kan een huishouden dat weinig stroom afneemt alsnog duurder uit zijn.

De waakhond zegt in gesprek te zijn met energiebedrijven en dat er binnenkort nieuwe regels en afspraken volgen; die moeten voor de consument transparantere tarieven opleveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.