Ads Top

Dankzij DOE-MEE gegarandeerd energiekosten besparen

Organisaties gaan dankzij DOE-MEE gegarandeerd minimaal 10 procent op hun jaarkosten energie besparen. Dat beweert Ploos Energieverlening (Ploos). Die berekent vooraf wat de organisatie gaat besparen en aan Ploos moet betalen. Indien de klant in praktijk minder bespaart zal Ploos haar kosten naar rato crediteren.

Binnen DOE-MEE verzorgt Ploos de energie-inkoop, controleert alle energiefacturen en analyseert de meetdata van slimme energiemeters. Ploos ontvangt dagelijks de meetdata van de slimme energiemeters. De web applicatie verwerkt en analyseert de meetdata en adviseert o.a. wanneer koeling en verwarming aan en uit moeten gaan.

Ook ontvangt Ploos alle energiefacturen rechtstreeks van de energieleverancier en verwerkt de energiefacturen in haar web applicatie. De web applicatie controleert de ingevoerde facturen en indien aan de orde vordert Ploos teveel betaalde bedragen terug.

De webapplicatie koppelt de volumes zoals opgenomen op de energiefacturen en de meetdata verkregen via de slimme meters aan de locatie specifieke kenmerken zoals aantal werkplekken en het bruto vloeroppervlak. Door het koppelen van volumes aan locatie specifieke kenmerken ontstaan kengetallen en verbruiksprofielen, en is duidelijk welke locaties goed, gemiddeld en slecht presteren. De web applicatie zet deelnemende organisaties in homogene groepen. Hierdoor is duidelijk wat binnen de branche normaal en haalbaar is en kan Ploos haar klanten zeer gericht adviseren. Dankzij de door de web applicatie gegenereerde informatie kan de web applicatie bepalen of een organisatie goed of slecht presteert en het besparingspotentieel berekenen en presenteren.

Doordat de web applicatie de locatiegegevens, actuele factuurdata en dagelijks ontvangen meetdata transformeert naar relevante informatie, is Ploos in staat organisaties welke gebruik maken van DOE-MEE op voorhand te garanderen wat zij gaan besparen.

1 opmerking:

  1. IS dit ploos energiekosten systeem ook voor particulieren, of alleen voor de zakelijke markt?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.