Ads Top

'Met goed geïnstalleerde zonnepanelen meer opbrengst'

Vakkundig geïnstalleerde zonnepanelen leveren gemiddeld meer stroom op. Goede installatie garandeert een optimale energieopbrengst en verkleint de kans op storingen en stroomverlies van de panelen. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal adviseert daarom in zee te gaan met gecertificeerde installateurs.

Storingen in de stroomlevering van zonnepanelen ontstaan vaak door vocht of te hoge temperaturen. Een goede installatie kan dat soort problemen voorkomen. Een vakbekwame installateur besteedt dan ook aandacht aan zowel de bekabeling en de bevestiging van de panelen als het op de juiste manier doorvoeren van de kabels door muur of dak. Door aan dit soort zaken aandacht te besteden, garandeert een vakbekwame installateur dat de zonnepanelen optimaal hun werk kunnen doen en de opgewekte stroom niet verloren gaat.

De markt voor zonne-energie groeit snel. En dus groeit ook het aantal aanbieders en installateurs. Voor kopers is het moeilijk een weg te vinden in deze ingewikkelde markt. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal adviseert daarom in zee te gaan met vakbekwame en gecertificeerde installateurs. Om zulke bedrijven te vinden, is er nu een online overzicht beschikbaar. Daarin kan eenvoudig gezocht worden op woonplaats en op het soort installatie.

In het register worden alleen bedrijven opgenomen die minimaal voldoen aan de kwalificaties die de Nederlandse overheid en Europa stellen. De geregistreerde bedrijven bieden diensten aan op het gebied van energieadvies, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en bodemenergie. Het register is inmiddels redelijk gevuld, maar wordt nog voortdurend uitgebreid.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.