Ads Top

Clifford Chance adviseert banken bij Westermeerwind nearshore windpark

Op 25 juli 2014 heeft Westermeerwind B.V. financial close bereikt voor de bouw van het Westermeerwind windmolenpark (144 MW) in het IJsselmeer. Een groep banken onder leiding van ING en Rabobank in de rol van structuring banken trad op als financiers van het Westermeerwind windmolenpark in de Noordoostpolder. Behalve ING en Rabobank, zijn ook ASN Bank en Triodos Bank betrokken en de Deense exportkredietmaatschappij EKF garandeert een deel van de financiering. De totale financiering bedraagt ongeveer EUR 320 miljoen.

Een team van Clifford Chance in Amsterdam trad in dit project op als lenders' legal counsel, onder meer bestaande uit Jaap Koster, Nanette Rutgers, Hein Tonnaer en Liesbeth Buiter. Dit team heeft onlangs ook opgetreden als adviseur van andere grote Nederlandse windprojecten, zoals het offshore Gemini project (600 MW) en het Agrowind project (195 MW)

Energiebedrijf Eneco zal de stroom die het Westermeerwind windpark produceert voor een periode van 15 jaar afnemen. Ventolines, die de ontwikkeling begeleid sinds 2007, is verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens de bouwfase en de operationele fase namens de initiatiefnemers.

Siemens zal het grootste nearshore windpark van Nederland bouwen op basis van een turn key contract en het windpark onderhouden voor een periode van minimaal vijftien jaar. De eerste stroom zal eind 2015 geleverd worden.

Windpark Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het zal bestaan uit 48 windturbines van 3 MW - verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en een langs de Noordermeerdijk - en een transformatorstation op het land. De totale investering is ruim 400 miljoen euro. Het windpark levert jaarlijks ruim 500 GWh duurzame stroom, genoeg voor 160.000 huishoudens. Windpark Westermeerwind is het nearshore deel van Windpark Noordoostpolder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.