Ads Top

GasTerra gaat verhuizen

Begin maart 2013 verhuist GasTerra naar de Stationsweg 1 in Groningen. Een unieke locatie bij het Centraal Station en schuin tegenover het Groningen Museum. Op dit moment wordt het bestaande kantoorgebouw verbouwd en duurzaam herontwikkeld van energielabel G naar A. In mei werd reeds het officiële startsein gegeven voor de verbouwing van GasTerra’s nieuwe kantoor in het centrum van Groningen. In plaats van nieuwbouw heeft GasTerra gekozen voor een unieke, duurzame verbouwing van een bestaand pand.

1 opmerking:

 1. Gasterra...

  het huidige pand en quote -voldoet qua structuur en klimaatbeheersing niet meer aan de wensen van Gasterra.
  Keilman, topman, merkt op dat het gebouw (uit 2004) onvoldoend is geïsoleerd en te groot is. Verder komen we frasen tegen als -het nieuwe werken- en iedereen met het OV in plaats van eigen auto.

  Dan is het inderdaad heel duurzaam een verouderd pand voor veel geld te verbouwen met een energielabel A, een label dat men eens zou moeten laten toetsen door 10 EPA adviseurs. Dat zal beslist een verward beeld doen oproepen.

  Werken in een kantoor is wat het is...... Hoe meer adviseurs hoe meer onzin erbij wordt gesleept. Het zou Gasterra sieren als ze een een andere insteek zouden kiezen dan een imagotechnische ingreep die naar mijn mening meer aan grondstoffen en duurzaamheid inlevert dan dat wij er winst van hebben. Of niet?? dan zou ik dat graag eens onderbouwd zien door Gasterra.

  Verder is het opmerkelijk dat een vooraanstaand Ingenieursbureau als Grontmij een door Gasterra verlaten pand betrekt. Dit gebouw zou je toch als laatste kiezen in het rijtje wat leeg staat aldaar?
  Men zou het gebouw van Nijestee eens moeten gaan bekijken. 60000m2 te huur, en goed geïsoleerd !! parkeerkelder er onder, en voor de OV-ers het station dichtbij. (tja kwartiertje lopen)

  Ik had meer een kritischer houding verwacht......
  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.