Ads Top

Tijdige controle cv-ketel voorkomt onnodig in de kou zitten

Essent en haar servicepartners roepen consumenten op om hun cv-ketel tijdig te laten nakijken. Voor eind volgende week worden vorst en sneeuwbuien voorspeld. Hoewel er nog geen sprake is van lange en aanhoudende vorstperiodes, is het raadzaam om cv-ketels nu al te laten nakijken. Begin dit jaar hebben monteurs in 2 extreem koude weken tijd bijna 20.000 storingen aan cv-ketels en geisers opgelost; wat twee keer zoveel was als gebruikelijk.
'Wie nu zijn installatie laat nakijken voor komende winter, voorkomt dat hij op een later moment in de kou komt te zitten. Bovendien is het een kleine moeite, waar je veel plezier van hebt', zegt Dorkas Koenen, directeur Marketing van Essent. 'Nu zijn er nog geen wachtlijsten, maar wanneer het echt koud gaat worden, zal dat snel veranderen. Een goed werkende cv-ketel helpt je energienota verlagen.'
Begin dit jaar maakten monteurs overuren om mensen een warm huis te bezorgen. Het merendeel van de problemen werd veroorzaakt door bevroren toevoerleidingen, waardoor lekkages aan de cv-ketels en geisers ontstonden. Monteurs kwamen toen ook situaties tegen, waarbij cv-ketels onder ongeïsoleerde daken stonden en ze tussen dakpannen door naar buiten konden kijken.
Essent werkt samen met zes gespecialiseerde servicepartners - verspreid over Nederland - op het gebied van verwarmingsinstallaties. Dat zijn Kemkens, Volta, Energiewacht Groep, Energiewacht, GEAS Energiewacht en Delta Gasservice. Naast het oplossen van technische problemen aan cv-ketels en geisers geven medewerkers van de servicepartners tips om woningen zo efficiënt mogelijk te verwarmen en problemen te voorkomen.

1 opmerking:

  1. Ook belangrijk is dat een goed onderhouden cv-ketel veel veiliger is!
    En dat is misschien nog wel belangrijker dan zuinig stoken.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.