Ads Top

DPD streeft naar minimaal 21 procent minder CO2-uitstoot per pakket

DPD Pakketservice ontving op donderdag 8 november een Lean and Green Award; een onderscheiding die wordt toegekend aan bedrijven die zich inspannen om hun logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken. DPD is onderscheiden vanwege de toewijding om haar gehele logistieke keten te verduurzamen, door CO2-uitstoot te reduceren met 21% per pakket in 2016.
DPD is één van de grootste logistieke dienstverleners in Europa en vervoert dagelijks 2,5 miljoen pakketten, waardoor het bedrijf een onmiskenbaar aandeel in de totale uitstoot van CO2 heeft. Voor DPD is de vermindering hiervan van essentieel belang en geïntegreerd in de totale bedrijfsvoering. In juli introduceerde DPD Total Zero, waarbij alle pakketten CO2-neutraal bezorgd worden, zonder de extra kosten door te belasten aan klanten. Total Zero bestaat uit drie stappen: (1) het meten van de hoeveelheid CO2 die DPD als organisatie uitstoot; (2) het verminderen van de CO2-uitstoot middels interne initiatieven (insetting) en (3) het compenseren van de resterende hoeveelheid CO2 (offsetting). De reductie van CO2-uitstoot (insetting) is een essentieel onderdeel van Total Zero, hierdoor hoeft minder CO2-uitstoot gecompenseerd te worden (offsetting). Om verdere invulling te geven aan de doelstelling om CO2 terug te dringen doet DPD onder andere mee aan het Lean and Green programma.
Om deel te mogen nemen aan het programma heeft DPD een plan van aanpak ontwikkeld en ingediend met als doelstelling minimaal 21% CO2-uitstoot te besparen in 2016. Het plan is beoordeeld en goedgekeurd door TNO en wordt beloond met de award.  De besparing van 21% beslaat de gehele CO2-uitstoot die voortkomt uit transport. De route ernaartoe gaat over verschillende wegen; van inzet van LZV diesels tot aardgas naar uiteindelijk biogasvoertuigen. DPD werkt hierin samen met haar subcontractors en is ervan overtuigd hierdoor de duurzaamheid te vergroten in haar gehele logistieke keten.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.