Ads Top

Spanningskwaliteit in Nederland van hoog niveau

De spanningskwaliteit en de stabiliteit van het landelijke hoogspanningsnet in Nederland staat hoog in het vaandel bij TenneT en is van hoog Europees niveau. De Nederlandse maatschappij is gewend aan en gebaat bij een betrouwbare en stabiele elektriciteitsvoorziening. Reden te meer om de bestaande kwaliteit te handhaven en te waarborgen opdat uitval en spanningsdips zo min mogelijk voorkomen. Immers het is van evident (economisch) belang voor met name het bedrijfsleven dat de impact van eventuele schommelingen in de spanningshuishouding zo laag mogelijk is.
De huidige kwaliteit en stabiliteit van de spanningshuishouding behouden en waarborgen is erg belangrijk. De NMa roept naar aanleiding van onderzoek de netbeheerders in Nederland op om zich nog actiever in te zetten op het gebied van spanningskwaliteit, vooral door meer metingen uit te gaan voeren. TenneT ondersteunt het doel om de huidige spanningskwaliteit te waarborgen. Een betrouwbaar stroomnet van hoge kwaliteit is immers de ruggengraat van onze economie en maatschappij.
TenneT zal met de Energiekamer van de NMa de nadere invulling van het realiseren van deze doelstelling bespreken en daarbij ook aandacht besteden aan de doelmatigheid en de kosteneffectiviteit.
Hoewel de oorzaak van een spanningsdip vaak moeilijk is aan te wijzen, staat TenneT positief achter het initiatief van de NMa om extra aandacht te besteden aan spanningskwaliteit. Een blijvend stabiel landelijk hoogspanningsnetwerk is ons primaire doel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.