Ads Top

Snelladen elektrische auto nu ook bij Abe Lenstra

Liander en The New Motion namen deze week in Heerenveen twee snellaadstations voor elektrische auto's in gebruik. De Friese gedeputeerde Sietske Poepjes en de Heerenveense wethouder Siebren Siebenga onthullen de nieuwe snelladers bij het Abe Lenstra Stadion, door er een elektrische auto op aan te sluiten. Bij een snellaadstation kun je binnen een half uur tijd je elektrische auto tot 80 procent volladen.
Het Heerenveense snellaadstation is het tweede in Friesland en het drieëndertigste in Nederland.
'In Heerenveen vinden we nieuwe energie en duurzaamheid erg belangrijk', aldus wethouder Siebren Siebenga van Heerenveen. 'We hadden al vier oplaadpunten in de gemeente. De combinatie van de twee snelladers en de twee gewone laders bij het Abe Lenstra stadion zijn een mooie toevoeging op deze vier oplaadpunten en uniek voor Noord-Nederland. In Heerenveen hebben we voor elektrische-autogebruikers een ruime dekking om goed, maar ook snel de auto op te laden. Dus met wat voor elektrische auto u ook komt, in Heerenveen kunt u altijd terecht.'
Bij een normaal oplaadpunt duurt het zes tot acht uur voordat een elektrische auto geheel is opgeladen. Bij een snellaadstation wordt een auto binnen een half uur voor 80 procent opgeladen. Dat betekent dat een autorijder na en korte pauze zijn reis weer kan vervolgen. Er komen nog steeds nieuwe laadpunten en snellaadstations bij in Nederland. Op de website www.oplaadpalen.nl is te vinden waar deze allemaal staan, en of ze vrij voor gebruik zijn. Ook is er de love to load app voor iPhone, waar alle laadpunten op weergegeven worden. Bij het Abe Lenstra Stadion staan nu twee gewone oplaadpunten en twee snellaadstations.
Er zijn momenteel in Nederland zo'n 2.000 publieke oplaadpunten, die in totaal al meer dan 70.000 keer gebruikt zijn. Daarmee hebben de elektrische autorijders gezamenlijk ruim 300.000 kg CO2 bespaard. De twee snelladers in Heerenveen maken deel uit van het love to load netwerk. Dit is het landelijk dekkend netwerk van normale laders (de lolo smart) en snelladers (lolo fast forward), dat is opgezet door The New Motion en waarbij verschillende partners, waaronder Liander, zijn aangesloten. Met dit netwerk kunnen elektrische automobilisten door heel Nederland snelladen en zorgeloos elektrisch kunnen rijden. De snelladers worden zo geplaatst dat ze vanaf snelwegen makkelijk te bereiken zijn. Het love to load netwerk staat open voor meer partners. Het doel van love to load is om ervoor te zorgen dat er een goede landelijke dekking van intelligente laadpunten en snelladers komt. The New Motion wil het netwerk met 60 snelladers uit te breiden. Liander zorgt dat de snelladers in zijn gebied op het elektriciteitsnet worden aangesloten. The New Motion is de exploitant van de snelladers en is via een helpdesk elektrische autorijders behulpzaam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.