Ads Top

Lignite: Lange termijn kosten-efficiënte industriële brandstof

In heel Europa wint gedroogde en verpulverde bruinkool uit het Rijnlandse bruinkoolwinningsgebied steeds meer terrein als procesenergie die beschikbaar is tegen veel lagere kosten in vergelijking met olie en gas. Het wordt onder de productnaam 'lignite energy pulverized' op de markt gebracht door Rheinbraun Brennstoff GmbH (RBB), een dochteronderneming van RWE Power AG.
Als enige op de lange termijn in grotere hoeveelheden beschikbare energiebron van het continent, kan bruinkool in opgewaardeerde vorm als 'lignite energy pulverized' voor veel toepassingen, aangeleverd door ofwel tankwagons of silovrachtwagens, vooral in de kalk-, cement- en asfaltindustrie, in industriële droogprocessen en in de papierindustrie worden gebruikt. Andere belangrijke toepassingsgebieden zijn agribusiness en veevoederproduktie waar de voordelige brandstof in het bijzonder met succes wordt gebruikt voor het drogen van rupsklaver (alfalfa).
Bruinkool wordt - in tegenstelling tot steenkool - in dagbouw gedolven, wat delving veel efficiënter maakt. Om die reden is ook het opwaarderen van producten, als 'lignite energy pulverized', concurrerend op internationaal niveau. Een belangrijk voordeel dat klanten hebben is dat ze op een stabiele basis kunnen rekenen dankzij langlopende leveringscontracten met gegarandeerde, vaste prijzen.
Bedrijven in heel Europa profiteren van voordelige energie
Om de leveringsflexibiliteit verder te verhogen, gebruikt RBB twee moderne verwerkingsterminals met een silocapaciteit van 700 ton elk bij Ulm en in Brandenburg an der Havel. Een ander belangrijk centrum om deze brandstof in Oost-Europa te vermarkten is de Tsjechische locatie Beroun, van waaruit dit naar Polen, Slowakije, Slovenië, Roemenië en Hongarije wordt geleverd. Frankrijk en de Benelux-landen worden vanuit Straatsburg en Gent bediend, terwijl de hoofdkantoren bij Frechen het contactpunt zijn voor klanten in Duitsland en de Alpenregio.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.