Ads Top

De Bosatlas van de Energie

Deze week verschijnt De Bosatlas van de Energie, een atlas die een veelzijdig beeld schetst van verleden, heden en toekomst van energie in Nederland. Meer dan veertig overheden, kennisinstellingen en bedrijven werkten mee aan dit overzichtswerk. De Bosatlas van de Energie is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel.
Nederland heeft een rijke energiegeschiedenis. Sinds de Gouden Eeuw danken we een flink deel van ons economisch succes aan royale voorraden turf, steenkool, aardolie en aardgas in eigen bodem. Dat succes duurt voort tot vandaag de dag: de energie-industrie produceert ieder jaar voor tientallen miljarden euro's en houdt tienduizenden mensen aan het werk. Ook voor de toekomst van ons land is energie belangrijk. Dankzij de ligging aan zee, de sterke positie van de zeehavens en de aanwezigheid van gas en een gasinfrastructuur heeft Nederland een uitstekende uitgangspositie als Europees energieknooppunt, onder meer voor aardgas, biomassa en windenergie.
Op basis van historische bronnen, actuele gegevens en toekomstscenario's brengt deze atlas verleden, heden en toekomst van energie in Nederland in beeld. Met honderden kaarten en prachtige luchtfoto's van Karel Tomeï maakt De Bosatlas van de Energie voor een breed publiek zichtbaar dat energie een cruciaal fundament onder de Nederlandse samenleving was, is en blijft.
Vele overheden, kennisinstellingen en bedrijven houden zich bezig met energie. Dankzij hun inhoudelijke inbreng is De Bosatlas van de Energie geworden tot een actuele en kleurrijke vlootschouw van alles wat Nederland maakt tot energieland bij uitstek.
De Bosatlas van de Energie is een uitgave van Noordhoff Uitgevers te Groningen; de eindredactie is in handen van dr. Henk Leenaers (Lijn43, Utrecht).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.