Ads Top

Switch Datacenters wordt incubator voor energie-efficiënte datacenter technologieën

Switch Datacenters, eigenaar van een groot en energiezuinig ingericht ‘carrier neutraal’ datacenter in Amsterdam met een beoogde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.1, gaat een rol spelen als incubator voor energie-efficiënte datacenter technologieën. De R&D-afdeling van Switch Datacenters heeft hiertoe een ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ opgesteld. Om meer bekendheid aan het incubatorprogramma te geven, is KINXX PR in de arm genomen.
Het ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ van Switch Datacenters bevat gestructureerde R&D methodes om nieuwe technologieën uitvoerig te testen, alvorens ze mogelijkerwijs in gebruik genomen gaan worden. “Binnen dit programma zullen wij een verscheidenheid aan innovatieve datacenter technologieën adopteren,” zegt Gregor Snip, Technisch Directeur van Switch Datacenters. “Vooral op het gebied van datacenter koeling, omdat daar nog altijd veel energie-efficiëntie gerealiseerd kan worden.”
Het doel van het incubatorprogramma is tweeledig. Snip: “Ons eerste datacenter - Switch AMS - is in Amsterdam gevestigd, één van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld. Omdat datacenters doorgaans veel stroom verbruiken, is er in deze regio veel aandacht voor energie-efficiëntie, onder andere via Green IT Amsterdam - het samenwerkingsconsortium tussen IT bedrijven en de overheid. Wij willen met ons datacenter in deze regio vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid een significante bijdrage leveren aan verdere energiebesparingen binnen de datacenter markt.”
“Daarnaast willen wij als datacenter concern vooroplopen op het gebied van energie-efficiëntie en het gebruik van groene datacenter technologieën,” zegt Snip. “Vooral ook omwille van kostenbesparing, omdat stroomkosten een significant onderdeel vormen van de totale kosten van een datacenter. Dat kan eigenlijk alleen als je zelf de allernieuwste datacenter technologieën uitprobeert en deze zorgvuldig test, middels gestructureerde R&D methodes, om vervolgens op basis van “best practices” de meest ideale technologieën te selecteren.”
“Wij zijn ervan overtuigd dat het implementeren en testen van verschillende datacenter koelingtechnologieën naast elkaar de beste efficiëntie vergelijking zal opleveren,” zegt Snip. “Verder kan de ene datacenter technologie de andere technologie versterken of aanvullen waardoor een redundante oplossing ontstaat. Om die reden verwachten we op termijn een verscheidenheid aan datacenter technologieën uit het incubatorprogramma naast elkaar te kunnen inzetten, in een juiste mixvorm of eventueel als stand-alone technologie gericht op specifieke klantsegmenten. Vooruitlopend op het programma waren we al begonnen met het testen van een innovatieve koelingtechnologie. Nu het incubatorprogramma officieel is, verwachten we binnenkort meerdere datacenter technologieën aan het programma te kunnen toevoegen.”
Switch Datacenters heeft KINXX PR in de arm genomen om meer naamsbekendheid aan het incubatorprogramma te geven. “KINXX PR heeft als IT PR bureau veel ervaring binnen de datacenter- en hostingmarkt,” zegt Snip. “Daarnaast zijn zij in staat om het verhaal achter een bedrijf of product goed over te brengen, waardoor wij ons beter kunnen profileren en daarmee ook gemakkelijker partnerbedrijven kunnen vinden om binnen ons programma nieuwe datacenter technologieën te testen.”

1 opmerking:

  1. PUE van 1.1 ???, tegenwoordig is 1.06 makkelijk realiseerbaar (zie bijvoorbeeld het nieuwe DC van de NREL in de US)die gaan met warm water gekoelde systemen een Petaflop HPC neerzetten in een DC wat 1.06 PUE heeft.) het lijkt erop dat men hier het wiel opnieuw wil gaan uitinden en er een mooi marketing verhaal van heeft weten te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.