Ads Top

Zonnepact voor bedrijven moet groei aantal zonnepanelen versnellen

Steeds meer Utrechtse daken krijgen zonnepanelen. 17 procent van de daken is inmiddels voorzien van zonnepanelen, terwijl dit vorig jaar nog 13 procent was. De stad ligt hiermee goed op koers om de eigen doelstelling van 20 procent in 2025 te halen.

Om de aanschaf van zonnepanelen verder te stimuleren, gaat de gemeente samen met andere partijen samenwerken in een zogeheten zonnepact. Dit samenwerkingsverband moet het voor bedrijven gemakkelijker maken om zonnepanelen op hun dak te leggen. Bedrijfsdaken blijven momenteel achter bij het gemiddelde. 10 procent van de bedrijfsdaken heeft inmiddels zonnepanelen, tegen 6 procent vorig jaar.

In het zonnepact werken verschillende partijen samen om ondernemers te helpen bij de verschillende stappen die nodig zijn om zonnepanelen aan te schaffen. De partijen die meedoen zijn onder meer bedrijventerreinverenigingen, ondernemersvertegenwoordigingen, adviseurs, banken en de provincie Utrecht.

Utrecht hoopt het aandeel zonnepanelen op bedrijfsdaken de komende jaren verder op te krikken. De huidige groei is vooral te danken aan daken van particuliere woningen en daken van huurwoningen van woningcorporaties. In deze laatste categorie steeg het percentage tussen 2019 en 2020 van 6 naar 14 procent. Particuliere daken zitten op 20 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.