Ads Top

Energieleverend Geluidsscherm kan worden gebouwd

K_Dekker, Sunprojects, Krinkels BV en Sunconnect hebben samen de gunning van het Energieleverend Geluidsscherm gewonnen.

De aannemers kwamen met een innovatief plan dat voldoet aan de eisen. De inwoners uit de wijken Huiswaard 2 en De Horn-Zuid kunnen nu uitkijken naar de bouw van het Energieleverend Geluidscherm, die eind 2021 start.

Het 2,5 kilometer lange Energieleverend Geluidsscherm met ongeveer 5.000 zonnepanelen kost om en nabij 5,5 miljoen euro. Gemeente Alkmaar financiert om en nabij 2 miljoen hiervan. De rest van het bedrag wordt betaald door de energie die het scherm oplevert en subsidies. Het plan van de ondernemers voldoet aan geluidsverminderingseis van 55 dB en de opbrengsteis van 80.000 in de eerste 15 jaar.

Nu het contract is ondertekend, starten de ondernemers met het ontwerp en design. De Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal is tot nu toe heel betrokken en heeft ook een rol tijdens de ontwerp-en-design-fase. Als de gemeente heeft ingestemd met het ontwerp, start de bouw eind 2021. Eind 2022 is de bouw naar verwachting afgerond.

Foto Michiel1972

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.