Ads Top

Rotterdam financiert vijf slimme innovaties voor energietransitie

Rotterdam gaat investeren in vijf bedrijven die innovatieve duurzame oplossingen hebben. Met het zogenoemde programma Smart Energy Systems wil de Gemeente Rotterdam private initiatieven en innovaties op het gebied van slimme energiesystemen ondersteunen.

Uit vijftien inzendingen heeft de gemeente Rotterdam vijf bedrijven geselecteerd in een eerste subsidieronde van het programma. Zij krijgen maximaal 100.000 euro om hun innovatieve oplossingen om energie op te wekken en snel commercieel toepasbaar te maken.

De vijf geselecteerde bedrijven zetten in op hogere energieopbrengst van windmolens, scherper inzicht in het energienetwerk voor betere benutting van energiebronnen, brede inzet van kleine windturbines die goed in de omgeving passen en zonnestroominstallaties voor woningbouwcorporaties.

In 2021 wordt de regeling nog tweemaal opengesteld. In februari 2021 start de tweede subsidieronde waarvoor bedrijven zich kunnen aanmelden. De gemeente wil eind 2021 15 à 20 initiatieven ondersteunen. In 2021 wordt bekeken of de regeling ook in 2022 weer opengaat. Inschrijven voor de volgende ronde kan via ondernemen010.nl/SES.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.