Ads Top

Kadernota transitievisie Warmte voor Lelystad

De provincie Flevoland vraagt aan de raad van Lelystad om kaders en spelregels vast te stellen voor de overgang naar nieuwe energiebronnen.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat over 30 jaar in huizen en bedrijven geen aardgas meer wordt gebruikt. De Kadernota ‘Op weg naar nieuwe energie’ is de eerste stap waarmee Lelystad zich daar op voorbereidt.

In de eerste helft van 2021 wordt onderzocht  in welke wijken vóór 2030 gestart gaat worden met aardgasvrij maken en welke wijken later aan de beurt komen. Bij dit proces worden bewoners en bedrijven betrokken. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van aansluiting met andere gemeentelijke projecten zoals groot onderhoud en asbestsanering. Op die manier worden verschillende zaken in de wijk in één keer aangepakt.

Naar verwachting in de tweede helft van 2021 wordt vervolgens voor de eerste wijken samen met bewoners gestart met het maken van een plan voor hun wijk. Met de bewoners en bedrijven in die wijken wordt dan gekeken naar welke energietechniek het beste bij die wijken past. Daarbij blijven individuele keuzes mogelijk. De raad stelt de uitvoeringsplannen per wijk vast. Bewoners zullen ruim de tijd krijgen om zich voor te bereiden op het nieuwe energiesysteem. Er zit zeker acht jaar tussen de start van het project en het uiteindelijk daadwerkelijk overstappen op een nieuwe energiebron.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.