Ads Top

Extra hoogspanningsverbinding Rotterdam Centrum-Marconistraat in gebruik

TenneT heeft de nieuwe, extra hoogspanningsverbinding (150 kV) tussen Rotterdam Centrum en Rotterdam Marconistraat in gebruik genomen. Deze verbinding is nodig om de kans op langdurige stroomuitval te verminderen. Hiermee vergroot  TenneT de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk tussen deze twee hoogspanningsstations.

De verbinding is ongeveer drie kilometer lang en is met boringen en open sleuven aangelegd. Het tracé loopt door havens, een gemeentewerf en op een route met veel regulier vrachtverkeer.

De ingebruikname van de kabelverbinding was eerder dit jaar gepland. Een van de bestaande verbindingen van het elektriciteitsnet moest worden uitgeschakeld om de werkzaamheden te verrichten. Dit is op verzoek van de Veiligheidsregio uitgesteld tijdens de eerste coronagolf, in maart van dit jaar. Dit had te maken met de grote patiëntendruk op het Erasmus Medisch Centrum. Het buiten bedrijf stellen van een van de twee bestaande verbindingen vormde een te groot risico voor het ziekenhuis. Om de leveringszekerheid te garanderen, zijn de werkzaamheden daarom uitgesteld tot september.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.