Ads Top

Maarten Abbenhuis volgt Ben Voorhorst op als COO TenneT

De Raad van Commissarissen heeft Maarten Abbenhuis voorgedragen als Chief Operations Officer (COO) in de Executive Board van TenneT Holding B.V., naast COO Tim Meyerjürgens. Maarten Abbenhuis volgt hiermee Ben Voorhorst op, die na een loopbaan binnen TenneT van vijfentwintig jaar TenneT per 1 juni 2021 gaat verlaten.

Na een intensief wervings- en selectieproces heeft de Raad van Commissarissen Maarten Abbenhuis bij de aandeelhouder, de Nederlandse Staat, voorgedragen als statutair directeur van TenneT Holding B.V. Maarten Abbenhuis zal per 1 januari 2021 het stokje van Ben Voorhorst overnemen. Ben Voorhorst heeft deze rol als operationeel directeur van TenneT de afgelopen 14 jaar met verve vervuld.

Abbenhuis heeft in verschillende managementfuncties jarenlang ervaring opgedaan binnen TenneT en is sterk meegegroeid met de ontwikkelingen en ambities van de organisatie om de leveringszekerheid te bewaken en de Europese energietransitie duurzaam en veilig te verwezenlijken. Maarten Abbenhuis is op dit moment verantwoordelijk voor het 'kloppend hart' van TenneT, te weten de afdeling System Operations voor Nederland en Duitsland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.