Ads Top

Rotterdam investeert 100 miljoen in duurzame bedrijven

Rotterdam trekt 100 miljoen euro uit voor investeringen in grote duurzame projecten in Rotterdam, zoals recycling van plastics, infrastructuur voor waterstof, grootschalige opslag van energie en elektrificatie van de industrie en vervoer. Met die investeringen wil de gemeente de energietransitie versnellen.

De investeringsimpuls van 100 miljoen voor duurzame bedrijven wordt gedaan uit het energietransitiefonds van de gemeente, dat is gevuld met de opbrengsten van de verkoop van energiebedrijf Eneco.

Naast de 100 miljoen voor duurzame bedrijven komt er ook 30 miljoen beschikbaar voor duurzaamheidsleningen aan kleinere bedrijven en particulieren. Het energietransitiefonds is een revolverend fonds.

Het Energietransitiefonds heeft als belangrijkste doel de uitstoot van CO2 te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en het gebruik van grondstoffen te verminderen. Projecten en bedrijven die hieraan willen bijdragen lopen vaak aan tegen een gebrek aan passende financieringsmogelijkheden. Waar de markt het laat liggen springt de gemeente Rotterdam nu in het gat.

Het Energietransitiefonds is vanaf 1 december opengesteld voor Rotterdamse bedrijven en bedrijven van buiten Rotterdam die kunnen bijdragen aan de Rotterdamse energietransitie. Projecten moeten zich op tenminste Technology Readiness Level 6 bevinden om in aanmerking te komen voor financiering. Geïnteresseerde bedrijven kunnen aanvragen doen via rotterdam.nl/energietransitiefonds.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.