Ads Top

Subsidie huiseigenaren voor aardgasloze woning

Voortaan elektrisch koken en warm water via een warmtepomp? Als u woningeigenaar bent en uw aardgasaansluiting verwijdert, kunt u vanaf 1 september subsidie aanvragen.

In 2050 is Amsterdam een stad zonder aardgas. Dat lijkt ver weg, maar de operatie heeft een enorme omvang: ruim 350.000 woningen moeten overgaan van aardgas op duurzame verwarming en elektrisch koken. Om de koplopers onder de Amsterdamse huiseigenaren te helpen nu al die stap te maken, stelt het college van B en W 5 miljoen subsidie beschikbaar.

Alle Amsterdamse woningeigenaren die hun aardgasaansluiting verwijderen, kunnen vanaf 1 september subsidie aanvragen. Verhuurders kunnen dit ook doen voor meerdere woningen, zolang ze voldoen aan de Europese regels rondom staatssteun. Ook een vereniging van eigenaren kan subsidie aanvragen.

Er zijn veel mogelijkheden om een huis te verwarmen zonder aardgas. Ze variëren van het installeren van een warmtepomp tot aansluiting op het stadswarmtenet. Bij elektrisch koken lijkt inductie het meest op koken op gas. Alle technieken komen in aanmerking voor de subsidie ‘Aardgasloos: verwarmen en koken zonder aardgas’, als de aardgaskraan maar wordt dichtgedraaid. Deze subsidie bedraagt tot maximaal € 5.000,-

De overgang naar een aardgasloze stad is een gezamenlijke inspanning van overheden, organisaties én bewoners. We vinden het daarom belangrijk u zo vroeg mogelijk te betrekken bij duurzame verwarming.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.