Ads Top

Theaterfestival de Parade in Amsterdam over op duurzame energie

Geen dieselaggregaten meer, maar 100% groene stroom voor theaterfestival de Parade. Een zo duurzaam mogelijke Parade is al jaren een ambitie van de organisatie, daarom is samen met Locol gezocht naar een duurzaam alternatief voor het gebruik van aggregaten. Met als resultaat dat het festival vanaf dit jaar in Amsterdam volledig op groene stroom draait.

Van 11 t/m 27 augustus strijkt theaterfestival de Parade neer in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. De dieselaggregaten zijn dan vaarwel gezegd en in samenwerking met Liander is een vaste stroomaansluiting gerealiseerd. Hiermee wordt ruim 100 ton CO2 voorkomen. Dat is vergelijkbaar met het jaarverbruik van 30 huishoudens. Hiermee is de Parade het eerste grote festival in Amsterdam zonder aggregaten. Tevens is het een voorbeeld dat laat zien dat duurzaam ook financieel aantrekkelijk kan zijn.

Nils Mevius van theaterfestival de Parade: “Ik had verwacht in vijf jaar meer resultaat te hebben geboekt bij het organiseren van groene stroom voor de Parade. Maar het aantal stakeholders bleek veel groter dan verwacht, de besluitvorming stroperiger dan gevreesd en de achterliggende techniek complexer dan gedacht. Locol kreeg het in zeven maanden wel voor elkaar, inclusief hulp met het rondkrijgen van de lening bij het Duurzaamheidsfonds Amsterdam voor de financiering. Zelden zo’n prettige samenwerking met een externe partij gehad en zelden zo’n hoog rendement, zowel in milieuwinst als in lagere kosten.”

Voor de Parade heeft Locol het traject naar 100% groene stroom begeleid vanaf de eerste technische scan tot aan het organiseren van de benodigde samenwerkingen. Door de voortvarendheid van de Parade gecombineerd met Locol’s kennis van techniek en sociale dynamiek, is dit verduurzaamde festival vanaf deze zomer in Amsterdam te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.