Ads Top

Albert Heijn-DC in Pijnacker krijgt ruim 10.000 zonnepanelen

Vorige week legde Anneke de Vries, SVP Real Estate, Construction and Franchise bij Albert Heijn, het eerste zonnepaneel op het dak van het distributiecentrum in Pijnacker. In totaal krijgt het DC 10.788 zonnepanelen die op jaarbasis 1.387 ton CO2 reduceren.

De zonnepanelen op het dak van het DC in Pijnacker wekken jaarlijks 2.730 MWh. Deze energie wordt aan het distributiecentrum teruggeleverd en is goed voor eenderde van het totale verbruik van het DC. ‘Het plaatsen van de zonnepanelen sluit goed aan bij de ambitie om CO2 uitstoot te verlagen in onze winkels en distributiecentra en slimmer om te gaan met energie’, vertelt Anneke de Vries. ‘Ik ben daarom heel blij dat we hier zo’n mooie stap kunnen maken met ruim 10.000 zonnepanelen. En dat is een hele klus op een distributiecentrum waar er 24/7 gewerkt wordt om onze winkels te bevoorraden’.

Albert Heijn wekt steeds meer energie op met zonnepanelen op distributiecentra en winkels. De afgelopen tijd werden onder andere zonnepanelen geplaatst op het distributiecentrum in Zaandam en op winkels in Purmerend, Venray, Enschede, Eindhoven en Zeist. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de daling van de CO2 footprint per m² met 41,6% ten opzichte van tien jaar geleden.
Het leggen van de zonnepanelen op het DC in Pijnacker gebeurt in samenwerking met Brick Management B.V. en Ecorus, respectievelijk projectmanager en ontwikkelaar van zonne-energieprojecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.