Ads Top

Peter Molengraaf vertrekt bij Alliander, Ingrid Thijssen nieuwe CEO

Peter Molengraaf vertrekt na ruim acht jaar als CEO van energienetwerkbedrijf Alliander. In goed overleg met de Raad van Commissarissen is besloten dat Molengraaf het bedrijf per 1 september verlaat.

De Raad van Commissarissen van Alliander heeft Ingrid Thijssen benoemd tot opvolger. Thijssen is ruim drie jaar lid van de Raad van Bestuur van Alliander en treedt op 1 september aan als CEO. Aandeelhouders en de Ondernemingsraad hebben met haar benoeming ingestemd.

Molengraaf nam begin dit jaar een sabbatical mede om zich te bezinnen op zijn toekomst en zijn rol binnen Alliander. Ingrid Thijssen nam zijn taken als CEO binnen de Raad van Bestuur waar. Molengraaf: “Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik toe ben aan een nieuwe stap in mijn loopbaan. Het is niet gemakkelijk Alliander achter me te laten. We hebben met alle medewerkers een mooi en toekomstgericht bedrijf opgezet waar ik met veel plezier leiding aan heb gegeven. Ik heb volledig vertrouwen in mijn opvolger Ingrid, met wie ik de afgelopen jaren intensief en goed heb samengewerkt. Alliander is bij haar in goede handen.”

Ingrid Thijssen was de afgelopen drie jaar als Chief Operating Officer werkzaam binnen de Raad van Bestuur van Alliander.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.