Ads Top

47 procent vacatures gericht op smart energy

Met hulp van steden, bedrijven en wetenschappers werd begin dit jaar een ambitieuze Nationale Smart City Strategie gepresenteerd, die ervoor moet zorgen dat Nederland voorloper wordt op het gebied van slimme steden.

Metabanenzoekmachine Joblift onderzocht aan de hand van het aantal uitgeschreven vacatures hoeveel Nederlandse bedrijven, gemeentes en universiteiten tot nu toe in de ontwikkeling van smart cities geïnvesteerd hebben. Uit de resultaten blijkt dat er in de afgelopen 24 maanden 2.225 smart city-vacatures werden uitgeschreven. Het vacatureaanbod groeide, met 7 procent, snel. De meeste vacatures (47 procent) werden uitgeschreven voor banen in de smart energy-sector.

Met 2.225 uitgeschreven vacatures laten Nederlandse werkgevers zien smart cities serieus te nemen. Dit blijkt onder andere uit een vergelijking met Duitsland: daar werd met 6.569 vacatures weliswaar meer personeel gezocht, maar met een vacaturemarkt die meer dan vier keer zo groot is, schreven Nederlandse bedrijven relatief gezien duidelijk meer vacatures uit dan onze oosterburen. Ook de gemiddelde maandelijkse toename van het vacatureaanbod stijgt met 7 procent fors: 3,5 keer zo snel als de groei van de gehele Nederlandse arbeidsmarkt (2 procent).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.