Ads Top

Elia gunt onderzeese kabelinstallatie voor het Modulair Offshore Grid (MOG) aan DEME groep

Een dezer dagen tekenden Dredging International, onderdeel van de DEME groep, en Elia Asset het contract voor de installatie van een onderzeese kabel voor het Modulaire Offshore Grid (MOG) in de Noordzee.

Dit contract, met een waarde van circa 130 miljoen euro, omvat één van de grootste opdrachten voor de bouw van het offshore schakelplatform. Volgens de planning zal het MOG op het einde van het derde kwartaal van 2019 in gebruik worden genomen.

De aan DEME groep toegewezen opdracht omvat de levering, de installatie én het onderhoud van ca. 85 km onderzeese kabel. Deze wordt geproduceerd door de Griekse fabrikant Hellenic Cables, in onderaanneming voor DEME groep.

DEME groep zal één kabel van 220 kV leggen langs een traject van 4,5 km tussen het offshore schakelplatform en het Rentel-platform, het eerste windpark dat op het offshore grid zal worden aangesloten. Twee andere onderzeese kabels van 220 kV, met elk een lengte van ongeveer 40 km, zullen het offshore schakelplatform verbinden met het onshore hoogspanningsstation Stevin aan de Belgische kust in Zeebrugge.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.